Δείτε τα πρόσφατα αρχεία από οποιαδήποτε εφαρμογή στα Windows 10

Στα Windows 10 υπάρχει μια σχεδόν άγνωστη δυνατότητα η οποία μπορεί να σας δείξει τα πρόσφατα τροποποιημένα αρχεία από μια συγκεκριμένη . Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να βρείτε ένα αρχείο που ψάχνατε, πολύ πιο γρήγορα. Ας δούμε πώς μπορεί να γίνει.

Windows

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, τα Windows 10 συλλέγουν λίστες από τα πρόσφατα χρησιμοποιημένα αρχείων (recent) και περισσότερο χρησιμοποιημένων φακέλων σε μια νέα προεπιλεγμένη θέση στο Explorer. Ο ειδικός εικονικός φάκελος “Γρήγορη Πρόσβαση” διατηρεί συνδέσμους προς pin φακέλους και συνδέσμους προς πρόσφατα χρησιμοποιημένες τοποθεσίες και αρχεία. Εάν τροποποιήσετε ή δημιουργήσετε πολλά αρχεία, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε αργότερα το απαιτούμενο αρχείο σε αυτόν το φάκελο, επειδή η λίστα των αρχείων θα είναι τεράστια.

Όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση για να φιλτράρετε τα πρόσφατα χρησιμοποιημένα αρχεία ανά .

Αυτή όχι και τόσο γνωστή ικανότητα στα Windows 10 παρέχεται από την , η οποία εκπροσωπείται από το πλαίσιο αναζήτησης στη . Για να δείτε τα πρόσφατα τροποποιημένα αρχεία από μια συγκεκριμένη εφαρμογή στα Windows 10, κάντε τα εξής.

  Raspberry Robin επικίνδυνο worm στα δίκτυα των Windows

1. Κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών για να την ενεργοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να βρείτε την Αναζήτηση και στην λίστα των εφαρμογών.

2.Πληκτρολογήστε στο πλαίσιο αναζήτησης το όνομα της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει.

Tip: Ακόμα και αν έχετε απενεργοποιήσει το πλαίσιο αναζήτησης, μπορείτε να πληκτρολογήσετε οτιδήποτε απευθείας αμέσως μετά το άνοιγμα του μενού Start! Ακόμα και αν δεν βλέπετε κανένα πλαίσιο αναζήτησης !!!

3. Μόλις η Cortana βρει την εφαρμογή, η λίστα των πρόσφατα δημιουργηθέντων και τροποποιημένων αρχείων θα εμφανιστεί κάτω από το όνομα της.

Στο παραπάνω παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή εμφάνισης εικόνων XnView για να βρούμε τα πρόσφατα αρχεία της. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για το Acrobat Reader και οποιαδήποτε ενσωματωμένη ή τρίτων σχεδιαστών εφαρμογή.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες εφαρμογές δεν υποστηρίζουν αυτό το χρήσιμο χαρακτηριστικό. Μπορούν να εμποδίσουν τα Windows από την παρακολούθηση των προσφάτων αρχεία τους. Για παράδειγμα, αν κάποια εφαρμογή δεν έχει συσχέτιση αρχείου, η λίστα των πρόσφατα τροποποιημένων αρχείων θα είναι άδεια για αυτήν την εφαρμογή.

  Ανοίξτε τον κρυφό Internet Explorer στα Windows 11

Η ικανότητα για να αναζητήσετε τα πρόσφατα δημιουργημένα ή τροποποιημένα αρχεία στηρίζεται στη της λίστα συντομεύσεων (jump list). Εάν η λίστα συντομεύσεων έχει απενεργοποιηθεί, δεν θα δείτε τίποτα.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


11  +    =  12