Η SpaceX μετρά ήδη 100.000 συνδέσεις

Η SpaceX αναφέρει ότι έχει ήδη 100.000 συνδέσεις για το σύστημα παροχής διαδικτύου Starlink, πριν ακόμη επιτύχει παγκόσμια κάλυψη.

SpaceX,Starlink,satelite,δορυφόρος

To Starlink είναι σύστημα δορυφόρων που κατασκευάζεται από την SpaceX για την παροχή δορυφορικού διαδικτύου. Το σύστημα θα αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά, σε συνδυασμό με πομποδέκτες εδάφους. Ο επικεφαλής της SpaceX, Έλον Μασκ (Elon Musk), αποκάλυψε τον αριθμό στο Twitter, και απαρίθμησε επίσης τις 14 περιοχές όπου η υπηρεσία είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή.

“Οι αιτήσεις άδειας εκκρεμούν σε πολλές άλλες χώρες. Ελπίζουμε να εξυπηρετήσουμε τη Γη σύντομα!” είπε σε συνέχεια του tweet.

Η SpaceX ξεκίνησε το Starlink ως υπηρεσία beta στα τέλη του 2020, προσφέροντας στους πιθανούς δοκιμαστές την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι σε αυτήν, με 99 δολάρια το μήνα. Η κεραία και το τερματικό δεν περιλαμβάνεται στη μηνιαία χρέωση. Το Starlink πουλά το κιτ, δηλαδή το πιάτο κεραίας, τη βάση, το τροφοδοτικό του, καθώς και έναν δρομολογητή WiFi, για επιπλέον 499 δολάρια, τα οποία οι πελάτες θα πρέπει να πληρώσουν εκ των προτέρων. Οι τελευταίες πάντως αξιολογήσεις της κεραίας μίλαγαν για προβλήματα θερμοκρασίας.

Το Starlink σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί πελάτες σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, όπου οι επιλογές διαδικτύου είναι συνήθως περιορισμένες ή ακόμη και ανύπαρκτες. Αυτός ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι πελάτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το μάλλον υψηλό κόστος. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ανέφερε ότι είχε 90.000 χρήστες τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας ότι υπέγραψε συμβόλαιο με 10.000 πελάτες στις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Η SpaceX έχει ήδη αναπτύξει σχεδόν 1.800 δορυφόρους για το σύστημα Starlink, και έχει σκοπό να τους φτάσει έως και 42.000 στο εγγύς μέλλον.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
SpaceX,Starlink,satelite,δορυφόρος

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).