Startup εταιρείες τεχνικής νοημοσύνης που αξίζουν την προσοχή σας

Όλος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στα ChatGPT, Bard και Midjourney. Όμως ο αναπτυσσόμενος κόσμος της ς νοημοσύνης έχει στα σπλάχνα του πολλές αξιόλογες startup που αξίζουν την προσοχή σας.

robot artificial intelligence world

Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης μόλις ξεκίνησε με τα ChatGPT, Midjourney και πρόσφατα το Bard να πρωτοστατούν. Όμως η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης που ουσιαστικά προσπαθεί να προσομοιάσει τις ανθρώπινες συγκρίσεις και συνάψεις στον εγκέφαλο, δεν έχει κατοχυρωμένη πατέντα, ούτε ει προνόμιο ενός.

Και δεν περιορίζεται μόνο στην γλωσσική μάθηση και στην δημιουργία φωτογραφίας. Υπάρχουν σωρεία νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση.

Μερικές από αυτές αξίζουν την προσοχή καθώς αναμένεται να παίξουν τον ρόλο τους στην αγορά τα επόμενα χρόνια. Πάμε να δούμε μερικές.

Anthropic

anthropic

Η Anthropic, μια πρωτοποριακή startup τεχνητής νοημοσύνης που ιδρύθηκε το 2021 από μια ομάδα πρώην στελεχών του OpenAI, εστιάζει στη δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και γλωσσικών μοντέλων.

Η εστίαση της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είναι να ωθήσει τα όρια της έρευνας της τεχνητής νοημοσύνης και να δημιουργήσει προϊόντα με επίκεντρο την ασφάλεια που ωφελούν τους ανθρώπους.

Στοχεύει να το πετύχει ενσωματώνοντας την ανθρώπινη ανατροφοδότηση στη δημιουργία ισχυρών, ερμηνεύσιμων και κατευθυνόμενων συστημάτων AI. Μπερδεμένα μας τα λέει η Anthropic, έτσι; Πάμε να δούμε τι κάνει πραγματικά.

Ένα από τα έργα της Anthropic είναι το Claude, ένα AI chatbot που έχει προγραμματιστεί με αυστηρούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων της Apple για προγραμματιστές εφαρμογών και της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, για να μετριάσει τον κίνδυνο δημιουργίας επιβλαβών ή ανεπιθύμητων απαντήσεων.

Ο Claude είναι ουσιαστικά ένας βοηθός που εκτελεί διάφορες εργασίες επεξεργασίας κειμένου και συνομιλίας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής δημιουργικού περιεχομένου και λεπτομερών οδηγιών, κωδικοποίησης, διαλόγου και εξαγωγής θεμελιωδών εννοιών από επιστημονικό υλικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον Claude στους τομείς εξυπηρέτησης πελατών, καθοδήγησης και νομικών συμβουλών.

Η Anthropic χρηματοδοτείται από διάφορους επενδυτές, όπως η Google, η Jaan Tallinn (συνιδρυτής του Skype), η Spark Capital και το Κέντρο Έρευνας Αναδυόμενων Κινδύνων (CERR).

Προς το παρόν το Anthropic είναι διαθέσιμο μόνο στην Αμερική και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε για να έχετε πρόσβαση σε αυτό από την Ελλάδα θα χρειαστείτε ένα VPV. Απαιτεί εγγραφή με email, αλλά με τα προσωρινά emails του Yopmail δούλεψε μια χαρά.

Soundraw

soundraw

Το Soundraw είναι μια γεννήτρια μουσικής AI που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί νέα μουσική χωρίς δικαιώματα.

Για να δημιουργήσετε μουσική, καθορίστε την επιθυμητή διάρκεια και ρυθμό και επιλέξτε τη διάθεση, το είδος, το θέμα, το ρυθμό ή το όργανο για να ξεκινήσετε τη δημιουργία.

Το Soundraw θα δημιουργήσει πολλές παραλλαγές, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε αυτή που θέλετε να προσαρμόσετε περαιτέρω. Μπορείτε να προσαρμόσετε με μη αυτόματο τρόπο διάφορα στοιχεία, όπως το μήκος της μουσικής, το ρυθμό και την έμφαση των οργάνων, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Η παραγόμενη μουσική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προσωπικό ή εμπορικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων ηχητικών βιβλίων, ραδιοφωνικών προγραμμάτων, βίντεο κλπ.

Synthesia

synthesia

Το 2017, ο Victor Riparbelli και αρκετοί συνιδρυτές εγκαινίασαν τη Synthesia, μια υπηρεσία που στοχεύει στον εξορθολογισμό της παραγωγής βίντεο εξαλείφοντας κάμερες, ηθοποιούς και άλλα έξοδα.

Οι δυνατότητες αυτού του εγχειρήματος έχουν προσελκύσει αρκετούς επενδυτές, όπως η Nvidia, η Kleiner Perkins, η FirstMark Capital και η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Accel.

Η διαισθητική και φιλική προς το χρήστη γεννήτρια βίντεο AI σάς επιτρέπει να δημιουργείτε βίντεο από κείμενο και κινούμενα avatar. Για να δημιουργήσετε ένα βίντεο, πληκτρολογήστε κάποιο κείμενο, επιλέξτε ένα avatar και καθορίστε τη γλώσσα που προτιμάτε.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα avatar του εαυτού σας ή ενός μέλους της ομάδας, με μια προσαρμοσμένη φωνή και να το χρησιμοποιήσετε για να παραδώσετε διάφορες παρουσιάσεις βίντεο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για εσωτερική επικοινωνία, εκπαίδευση, μάρκετινγκ και ενεργοποίηση πωλήσεων.

Το Synthesia υποστηρίζει επίσης τη συνεργασία με μέλη της ομάδας σε έργα βίντεο και σας επιτρέπει να ανεβάσετε γραμματοσειρές, soundtrack και στοιχεία πολυμέσων.

Υποστηρίζει Ελληνικά. Απαιτεί να του δώσετε email (το Yopmail δουλεύει μια χαρά).

Veesual AI

veesual

Το Veesual είναι μια startup εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στις εταιρείες ρουχισμού να δημιουργούν εικονικές εικόνες με τα προϊόντα τους για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ιδρύθηκε το 2020 από τους Damien Meurisse και Maxime Patte, η εταιρεία καθοδηγείται από το κοινό της όραμα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες ψωνίζουν ρούχα στο διαδίκτυο.

Το Veesual AI χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τη συγχώνευση εικόνων ρούχων και ανθρώπων για την παραγωγή λεπτομερών και ρεαλιστικών γραφικών. Επιτρέπει στους αγοραστές να δοκιμάσουν εικονικά διαφορετικά ρούχα σε μοντέλα της επιλογής τους.

Η εταιρεία προσφέρει demo δίνοντας τα στοιχεία σας και κλείνοντας ραντεβού μαζί τους.

Stability AI

stability

Η Stability AI είναι μια κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα που εκπαιδεύει μοντέλα στα οποία μπορούν να βασιστούν οι νεοφυείς . Είναι επίσης η εταιρεία πίσω από το Stable Diffusion, που ειδικεύεται στην δημιουργία εικόνας από κείμενο.

Η εταιρεία αναπτύσσει ενεργά μοντέλα Open AI σε διάφορους τομείς, όπως εικόνα, ήχος, βίντεο, 3D και βιολογία. Το πιο διάσημο προϊόν της είναι το Stable Diffusion, μια γεννήτρια κειμένου σε εικόνα που συναγωνίζεται το Midjourney και το DALL-E .

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Stable Diffusion, Stable Diffusion XL ή SDXL, σας επιτρέπει επίσης να εισάγετε μια εικόνα για να δημιουργήσετε παραλλαγές αυτής της εικόνας.

Άλλα προϊόντα περιλαμβάνουν το DreamStudio, την premium σουίτα εικόνας από κείμενο της εταιρείας και το Clipdrop, ένα οικοσύστημα εφαρμογών, προσθηκών και πόρων που έχουν σχεδιαστεί για δημιουργούς.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης ειδικά πρόσθετα τόσο για το Photoshop όσο και για το Blender.

Εξειδικευμένες εταιρείες

Artificial,τεχνητή,νοημοσύνη

Εκτός από τις παραπάνω εταιρείες που λίγο-πολύ μπορείτε να δοκιμάσετε από τον υπολογιστή σας, υπάρχουν και ένα σωρό άλλες πολύ πιο εξιδεικευμένες.

Παράδειγμα η Glean, που ιδρύθηκε το 2019 από τον Arvind Jain, πρώην μηχανικό της Google, και σαρώνει όλες τις εφαρμογές της εταιρείας σας, αξιοποιώντας τη γλώσσα, το πλαίσιο, τη συμπεριφορά και τις σχέσεις για να παρέχει εξατομικευμένες απαντήσεις.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα βοηθό αναζήτησης και απαντήσεων εξιδεικευμένο για την εταιρεία σας.

Άλλο παράδειγμα είναι η Observe.AI, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα τηλεφωνικά κέντρα να πετύχουν την καλύτερη αλληλεπίδραση με τον πελάτη.

Μία από τις πιο κρίσιμες λειτουργίες της είναι το Supervisor Assist. Επιτρέπει στους επόπτες των κέντρων επαφής των τηλεφωνικών κέντρων να παρακολουθούν ζωντανά τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, να δίνουν προτεραιότητα στις συνομιλίες που απαιτούν την παρέμβασή τους, να επικοινωνούν με πολλούς πράκτορες και να συγχρονίζουν απομακρυσμένες ομάδες.

Και η λίστα δεν έχει σταματημό, αφού έχουν πατήσει το πόδι τους στις εκκλησίες, στον στρατό και σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μόλις ξεκινάει
Η παραγωγική σκηνή του AI διαθέτει πλέον προϊόντα που μπορούν να παράγουν νέο περιεχόμενο σε διάφορους τομείς, όπως κώδικα, εικόνες, ήχο, βίντεο, ποιήματα και σχέδια 3D προϊόντων, με ελάχιστη έως καθόλου ανθρώπινη βοήθεια.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης εξασφαλίζουν επίσης σημαντική χρηματοδότηση από κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων για να προωθήσουν τις φιλοδοξίες τους.

Ενώ οι άνθρωποι είναι γενικά πιο δημιουργικοί από την τεχνητή νοημοσύνη, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης να αναπτύσσουν προϊόντα που ξεπερνούν την ανθρώπινη δημιουργικότητα.

Αυτές οι εξελίξεις εγείρουν ανησυχίες στους σκεπτικιστές σχετικά με το ενδεχόμενο σημαντικής μετατόπισης θέσεων εργασίας στον δημιουργικό τομέα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Artificial,τεχνητή,νοημοσύνη

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).