Η Microsoft ανακοίνωσε το κλείσιμο του Docs.com

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να κλείσει τo Docs.com μια υπηρεσία Sharing για έγγραφα του Office, στις 15 Δεκεμβρίου 2017.

Το Docs.com ξεκίνησε σαν μια συνεργασία μεταξύ της Microsoft και του Facebook τον Απρίλιο του 2010. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Office Web Apps της Microsoft, και επέτρεπε στους χρήστες του Facebook να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να μοιράζονται έγγραφα του Microsoft Office.Docs.com

Η Microsoft ανέστειλε ξανά το Docs.com το 2015, και το ξεκίνησε ξανά υποστηρίζοντας περισσότερες λειτουργίες, όπως υποστήριξη για την ανάκτηση εγγράφων από το OneDrive και υποστήριξη βασικού σχολιασμού.

Αυτή τη φορά όμως η Microsoft φαίνεται ότι το αποφάσισε για τα καλά και τελικά θα αποσύρει την υπηρεσία Docs την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου του 2017. Έτσι όσοι την χρησιμοποιούν θα πρέπει να μεταφέρουν το περιεχόμενο που έχουν στο Docs.com σε άλλες πλατφόρμες αποθήκευσης και κοινής χρήσης αρχείων το συντομότερο δυνατόν.

Όσοι χρησιμοποιούν το Docs θα μπορούν να συνδεθούν από σήμερα 9 Ιουνίου μέχρι και την 14η Δεκεμβρίου του 2017 για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας για όλο το περιεχόμενο που έχουν στο Docs.com στο OneDrive. Ο λογαριασμός Docs.com θα είναι ρυθμισμένος σε read-only όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά και οι σύνδεσμοι των εγγράφων θα ανακατευθύνονται αυτόματα στο OneDrive.

Η Microsoft ανέφερε ότι όσοι χρήστες δεν έχουν αρκετό διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης στο OneDriνe θα πρέπει να φροντίσουν να αδειάσουν το drive τους.

Ο κύριος λόγος για τον τερματισμό του Docs είναι ότι η Microsoft πιστεύει ότι το SlideShare είναι καλύτερη υπηρεσία για τη δημοσίευση εγγράφων του Office.

Επιπλέον, η Microsoft πιστεύει ότι το OneDrive είναι η κατάλληλη υπηρεσία για τη διανομή των εγγράφων που αποθηκεύονται.

Για προσαρμοσμένη κοινή χρήση, το OneDrive προσφέρει πρόσθετα εργαλεία, ρυθμίσεις δικαιωμάτων και ασφάλεια για να μοιραστείτε και να προστατέψετε τα δεδομένα και το περιεχόμενό σας.

Να αναφέρουμε επίσης, ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, όχι μόνο αυτές της Microsoft, αλλά και από άλλες εταιρείες όπως η Google με το Google Docs.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).