Το Internet Archive πρόσθεσε άλλα 2500 MS-DOS παιχνίδια

Το Internet Archive είναι ένα από τα αγαπημένα μας σημεία στο διαδίκτυο, και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εξαιρετική συλλογή με αλλαγμένες ή διαγραμμένες ιστοσελίδες και ιστότοπους από όλο τον κόσμο, αλλά και λόγω των πολυάριθμων αρχείων που διατηρούνται στους servers του.

Μιλήσαμε σε παλαιότερα άρθρα μας για την δυνατότητα να παίζετε DOS παιχνίδια στο Internet Archive, ή να ανατρέχετε σε παλιά αρχεία, όπως για ηλεκτρονικά περιοδικά ή το μουσικά αρχεία.

Οι διαχειριστές του ιστότοπου Internet Archive ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι στο site προστέθηκαν 2500 MS-DOS παιχνίδια. Τα MS-DOS παιχνίδια είναι κλασικά παιχνίδια υπολογιστών που κυκλοφόρησαν κυρίως τον περασμένο αιώνα.

Τα MS-DOS παιχνίδια μπορούν ακόμα να παιχτούν σε σύγχρονες μηχανές Windows μέσω εξομοίωσης, π.χ. χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως το DOSBox. Αν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε τον εξομοιωτή στον υπολογιστή σας, η ιστοσελίδα του Internet Archive τρέχει ένα εξομοιωτή, και έτσι απαλλάσσεστε με το ρυθμίσετε σωστά το παιχνίδι επάνω του.

Όσον αφορά τα MS-DOS παιχνίδια, η συλλογή περιλαμβάνει γνωστά και άγνωστα ονόματα. Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά από τα παιχνίδια είναι μάλλον άγνωστα στους περισσότερους. Οι παλαιότεροι χρήστες υπολογιστών που έπαιζαν DOS παιχνίδια μπορεί να θυμούνται ονόματα όπως Wizardry, The Three Stooges, Incredible Machine 2, Biing, The Great War, Genghis Khan II.

  #AleppoIsBurning : μποϊκοτάζ στο Facebook για το Χαλέπι

Για τους παλαιότερους, η συλλογή έχει αρκετές εκπλήξεις. Θα βρείτε το δεύτερο μέρος της σειράς Bethesda’s Elder Scrolls, το Daggerfall, διάφορες κλασσικές περιπέτειες της LucasArts, το The Secret of Monkey Islands and Loom, το γνήσιο Bard’s Tale, το Descent, το Microsoft Flight Simulator, την σειρά the Ultimate Underworld, το the smash hit Cannon Fodder και πολλά άλλα.

Υπάρχει επίσης το Street Fighter II, το Summer Games II, πολλά κλασσικά SSI, όπως το Roadwar Europe, το Horrorsoft’s Elvira, το The Last Ninja, το Star Wars Tie Fighter, το Redneck Rampage και το The curse of RA.

Συμβουλή: αλλάξτε τη σειρά ταξινόμησης στις προβολές του Internet Archive για να δείτε μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις της συλλογής.

Όλα τα παιχνίδια μπορούν να παιχτούν απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης που έχετε. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής στη σελίδα του παιχνιδιού για να το ξεκινήσετε. Το Archive.org χρησιμοποιεί τον εξομοιωτή DOSBox για να τρέχει τα παιχνίδια στο πρόγραμμα περιήγησης.

  ESET ετήσια έκθεση με ευπάθειες που παρουσιάστηκαν στα Windows

Σημειώστε ότι τα παιχνίδια κατεβάζονται στο υπολογιστή σας κάθε φορά που τα ξεκινάτε. Δεν είναι ένα σημαντικό θέμα, καθώς τα περισσότερα παιχνίδια είναι αρκετά μικρά σε σχέση με τα παιχνίδια μεγέθους Gigabyte του σήμερα. Παρόλα αυτά, μερικά εξ αυτών έχουν μέγεθος αρκετών εκατοντάδων Megabytes, και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να αρχίσετε να παίζετε.

Τα περισσότερα παιχνίδια του Internet Archive μπορούν να λειτουργήσουν με το ποντίκι. Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ορισμένα πλήκτρα, π.χ. ESC για να αφήσετε τη DOS λειτουργία, καθώς το ποντίκι σας είναι κλειδωμένο στο παιχνίδι.

Τα παιχνίδια έπαιξαν απροβλημάτιστα σε έναν αρκετά σύγχρονο υπολογιστή με μεγάλη μνήμη RAM και έναν καλό επεξεργαστή. Αν έχετε ένα παλιό μηχάνημα ενδεχομένως να μην παίζουν και τόσο καλά.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  6  =