Τρεις Android και iOS εφαρμογές για γυμναστική με βάρη

Η γυμναστική με βάρη μπορεί να σας φανεί βουνό αν είστε αρχάριος, αλλά εκτός από τους προπονητές που μπορούν να σας βοηθήσουν, υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές για κινητά Android και iOS, που μπορούν να σας δώσουν ένα πρόγραμμα να ακολουθήστε, καθώς και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες.

fitness barell weightlift

Όλοι γνωρίζετε ότι η γυμναστική είναι απαραίτητη για την υγεία του σώματος, αλλά τις περισσότερες φορές το δύσκολο κομμάτι είναι να ξεκινήσετε. Αν αισθάνεστε ότι απαιτούνται πολλές και μυστήριες γνώσεις για να μπείτε και εσείς στο σπορ αυτό, τότε η παρακάτω τρεις εφαρμογές ενδυνάμωσης με βάρη, μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε σε ελάχιστο χρόνο.

Η χρήση αυτών των εφαρμογών σας επιτρέπει επίσης να στήσετε το προσωπικό σας γυμναστήριο στο σπίτι σας, δίνοντας σας πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε, εκτός φυσικά από μια τεράστια ποικιλία ασκήσεων, καθώς και τεχνικές εκγύμνασης με βάρη, ώστε να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια.

Ως επί το πλείστον, αυτές οι εφαρμογές θα κάνουν τα πάντα, εκτός από το να σηκώσουν τα βάρη, αντί για εσάς.

1. StrongLifts Weight Lifting Log

stronglifts app

Με περισσότερες από 94.000 κριτικές σχεδόν πέντε αστέρων, και πάνω από ένα εκατομμύριο λήψεις, η εφαρμογή StrongLifts Weight Lifting Log είναι ο βασικός πόρος προπόνησης ενδυνάμωσης για πολλούς ανθρώπους.

Ξεκινήστε δημιουργώντας έναν λογαριασμό. Θα απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τους στόχους σας στην γυμναστική με βάρη, είτε πρόκειται για αύξηση της δύναμης, είτε για χτίσιμο μυών, καθώς και για το πόσο συχνά μπορείτε να ασκηθείτε. (Οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να γυμνάζονται συνήθως τρεις φορές την εβδομάδα.) Υπάρχει επίσης μια ενότητα όπου υποδεικνύετε πόση εμπειρία έχετε σε αυτού τους είδους την γυμναστική, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής για εντελώς νεοφερμένους.

Μόλις ρυθμιστεί ο λογαριασμός σας, θα έχετε την πρώτη επιλογή προπονήσεων. Ανάλογα με τον εξοπλισμό που έχετε διαθέσιμο, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει βαθιά καθίσματα (squat), άρσεις θανάτου (deadlift) και πάγκους. Όταν ξεκινάτε την προπόνηση, προσφέρει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε άσκηση, καθώς και ένα βίντεο που δείχνει τη σωστή κινησιολογία. Εξηγεί τα πάντα, από την τοποθέτηση του ποδιού μέχρι τους χρόνους αναπνοής, έτσι θα καταλάβετε τον ασφαλέστερο τρόπο εκτέλεσης της άσκησης.

Εκτός από την οθόνη Προπόνηση (Workout), έχετε επίσης πρόσβαση στην οθόνη Ιστορικό (History), η οποία δείχνει τις προηγούμενες προπονήσεις σας. Η οθόνη Πρόοδος (Progress) εμφανίζει την πρόοδό σας με την πάροδο του χρόνου, ενώ η ενότητα Βίντεο (Video) προσφέρει μια λεπτομερή εξήγηση για τα πάντα, από την ρόδα κοιλιακών (Ab Wheel) έως τα βαράκια καρπού (Wrist Curls). Για τους νεοφερμένους στην ενδυνάμωση με βάρη, αυτή η εμπεριστατωμένη βιβλιοθήκη με περισσότερες από 100 ασκήσεις είναι μια ανεκτίμητη πηγή.

Θα χρειαστείτε μια συνδρομή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλο το υλικό, και υπάρχει μια δοκιμαστική περίοδος επτά ημερών για να δοκιμάσετε την εφαρμογή δωρεάν.

Λήψη: StrongLifts Weight Lifting Log για iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

2. Fitbod Workout & Fitness Plans

fitbod workout app

Αν χρειάζεστε προπονήσεις που μπορούν να προσαρμοστούν και να σας προκαλούν για το κάτι παραπάνω, καθώς αυξάνεται η δύναμή σας, εξετάστε την εφαρμογή Fitbod Workout & Fitness Plans.

Ξεκινήστε συμπληρώνοντας μια γρήγορη έρευνα με ερωτήσεις σχετικά με τα κίνητρα της άσκησης και τη διαθεσιμότητα του εξοπλισμού σας. Η εφαρμογή Fitbod λειτουργεί επίσης με το επίπεδο εμπειρίας σας, προσφέροντας πολλές επιλογές για εντελώς αρχάριους. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό.

Ασκήσεις με βαράκια (Dumbbell exercises), σετ πίεσης με τα πόδια και ασκήσεις για κοιλιακούς (bicycle crunches) είναι μερικές από τις ασκήσεις που μπορείτε να περιμένετε από την εφαρμογή Fitbod. Διατίθενται εκπαιδευτικά βίντεο για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε κάθε κίνηση με ασφάλεια και σωστά.

Η εφαρμογή διευκολύνει επίσης την αντικατάσταση ασκήσεων. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια συγκεκριμένη άσκηση, σύρετε προς τα αριστερά για να την αντικαταστήσετε με κάποια άλλη ή να τη διαγράψετε. Στην οθόνη ρυθμίσεων, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εξαιρούνται συγκεκριμένες ασκήσεις.

Επιπλέον, η εφαρμογή προσαρμόζεται εύκολα, με ρυθμίσεις για ασκήσεις μόνο με το σωματικό βάρος (χωρίς όργανα), για διαλειμματική προπόνηση και για προπονήσεις με εξοπλισμό. Εάν ενδιαφέρεστε για ένα σετ που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ασκήσεις με ένα βαράκι kettlebell, για παράδειγμα, τότε η εφαρμογή το προσφέρει.

Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε τους στόχους της φυσικής κατάστασης ανά πάσα στιγμή, στρέφοντας την εστίασή σας στο bodybuilding, το powerlifting ή απλώς αυξάνοντας το γενικό σας επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Λήψη: Fitbod Workout & Fitness Plans for iOS | Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

3. Gymshark Training: Fitness App

gymshark training fitness app

Αν ψάχνετε για μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις ή άλλους περισπασμούς, τότε η εφαρμογή Gymshark Training: Fitness App αξίζει σίγουρα να την δοκιμάσετε.

Στην καρτέλα Επιλεγμένα (Featured), θα δείτε την προτεινόμενη προπόνηση της ημέρας. Κάνοντας κύλιση στην κύρια οθόνη θα βρείτε μια λίστα με τις κορυφαίες ασκήσεις, καθώς και προεπιλεγμένες συλλογές. Οι συλλογές περιλαμβάνουν ρουτίνες για προπονήσεις στο σπίτι, για διαλειμματική προπόνηση υψηλής ένταση (HIIT) και ασκήσεις κοιλιακών και κορμού.

Η καρτέλα Προπονήσεις (Workouts), σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στις ασκήσεις κατά τύπο, διάρκεια και εξοπλισμό. Για όσους είναι νέοι στην άρση βαρών, οι ασκήσεις για σωστή στάση και με βαράκια για όλο το σώμα θα ήταν μία καλή ιδέα για να ξεκινήσουν.

Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας ρουτίνα; Στην καρτέλα Δημιουργία (Create), μπορείτε να επιλέξετε ασκήσεις από τη βιβλιοθήκη της εφαρμογής για να δημιουργήσετε ένα δικό σας εξατομικευμένο σύνολο. Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει επίσης βίντεο που δείχνουν τη σωστή κινησιολογία για κάθε άσκηση. Ορίστε τις δικές σας επαναλήψεις και βάρος και, στη συνέχεια, απολαύστε την εξατομικευμένη προπόνησή σας.

Η καρτέλα Πρόοδος (Progress) παρακολουθεί τις προσωπικές σας επιδόσεις για deadlift, squat και πάγκο, καθώς και ένα αρχείο των προηγούμενων προπονήσεων σας.

Ως επί το πλείστον, η εφαρμογή Gymshark προσφέρει τεράστια ποσότητα δωρεάν περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της άρσης βαρών και πολλών γενικών ασκήσεων φυσικής κατάστασης.

Λήψη: Gymshark Training: Fitness App για iOS | Android (δωρεάν)

Ξεκινήστε την γυμναστική με βάρη με τη βοήθεια αυτών των εφαρμογών.
Είτε επιστρέφετε στα γυμναστήρια μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, είτε είστε νέος, η γυμναστική με βάρη μπορεί να γίνει ένα κομμάτι της προπόνησής σας, με τη βοήθεια αυτών των ασκήσεων ενδυνάμωσης. Μάθετε τη σωστή κινησιολογία, εμπλουτίστε τις ασκήσεις στην προπόνηση σας και καταγράψτε όλη την πρόοδό σας με αυτές τις τρεις εφαρμογές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
gymn,Weightlifting,βαράκια,βάρη,γυμναστική

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).