Τρία τεχνάσματα των Windows 10 που δεν ξέρετε ότι υπάρχουν


Δείτε αυτά τα τρία απλά και έξυπνα τεχνάσματα των Windows 10 που θα απλοποιήσουν την ζωή σας και που πιθανά δεν ξέρετε ότι υπάρχουν.

Windows 10

Η εκμάθηση των Windows 10 δεν είναι δύσκολη αν έχετε χρόνο για να διαβάσετε τόνους υλικού για να καλύψετε κάθε χαρακτηριστικό τους. Αλλά ακόμα και όταν νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα, πάντα θα υπάρχει ακόμα κάτι που θα σας προκαλεί έκπληξη.

Πράγματα όπως, μια συντόμευση πληκτρολογίου, μια νέα επιλογή ή ένα λιγότερο γνωστό χαρακτηριστικό, μετατρέπουν τα Windows 10 σε ένα ακόμη πιο φιλικό προς το χρήστη λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντάς σας να κάνετε πολύ εύκολα τη δουλειά σας.

Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τρεις συντομεύσεις πληκτρολογίου που πιθανώς δεν τις γνωρίζετε και οι οποίες πραγματικά θα σας βοηθήσουν να γλυτώσετε αρκετά κλικς.

Shift + κλικ σε εικονίδιο της γραμμής εργασιών = Νέα εκκίνηση της εφαρμογής
Αν εργάζεστε σε μία εφαρμογή και θέλετε να ξεκινήσετε ένα νέο παράθυρο της ίδιας εφαρμογής, μπορείτε να το κάνετε αρκεί να πατήσετε απλά το Shift και να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής.

Απαιτείται όμως να έχετε το εικονίδιο της εφαρμογής τοποθετημένο στη γραμμή εργασιών, αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη στην γραμμή εργασιών τους τα προγράμματα με τη μεγαλύτερη χρήση, το τέχνασμα αυτό θα το βρείτε αρκετά πρακτικό.

CTRL + Shift + Esc = Διαχείριση εργασιών
Αυτό το hotkey υπάρχει απαρχής των Windows 10 και αναφέρεται πάντα στο Task Manager. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα προ-φορτωμένα εργαλεία στα Windows 10 και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Microsoft ενδιαφέρεται τόσο για την περαιτέρω βελτίωση του στις ενημερώσεις δυνατοτήτων.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι εκκινούν το Task Manager χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο, η οποία περιλαμβάνει δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών > Διαχείριση εργασιών. Αν όμως το ποντίκι σας δεν είναι διαθέσιμο ή δεν λειτουργεί, μπορείτε να να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο, πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων CTRL + Shift + Escape για να εκκινήσετε το Task Manager.

Αυτός ο συνδυασμός πλήκτρων είναι επίσης χρήσιμος στις περιπτώσεις που η συσκευή σας παγώσει και η γραμμή εργασιών δεν ανταποκρίνεται πλέον. Η εκκίνηση του Task Manager είναι ακόμα δυνατή από το πληκτρολόγιο.

CTRL + Shift + κλικ = Εκτέλεση ως διαχειριστής
Ορισμένες εφαρμογές στα Windows 10 απαιτούν αυξημένα δικαιώματα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στην παραδοσιακή μέθοδο για να ξεκινήσουν μια εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή, η οποία περιλαμβάνει δεξί κλικ στο εικονίδιο > Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Αυτός είναι χωρίς αμφιβολία, ο ευκολότερος τρόπος για την πλειοψηφία των χρηστών και προσωπικά το χρησιμοποιούμε και εμείς σε τακτική βάση. Αλλά πως σας φαίνεται η δυνατότητα να μπορείτε να εκκινήσετε μια εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή μέσω μιας συντόμευσης πληκτρολογίου;

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε τα CTRL + Shift και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής. Λειτουργεί παντού στη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένου και του μενού Έναρξη.

Φυσικά, υπάρχουν πολύ περισσότερα hotkeys και απλά κόλπα που σας βοηθούν να κυριαρχήσετε στον κόσμο των Windows 10 . Ας αρκεστούμε σήμερα σε αυτά τα τρία και κατά καιρούς θα επανερχόμαστε με επιπλέον τεχνικές.

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news