Κυκλοφόρησε το Windows 10 build 14316 με το Ubuntu Bash (beta)

Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε το build 14316, μία τις πρώτες κυκλοφορίες του Anniversary Update.bash Windows 10

Αυτή η έκδοση φέρνει πάρα πολλές βελτιώσεις, καθώς και το Ubuntu , το οποίο μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί στα 10 χωρίς κάποιο .

Η Microsoft ανακοίνωσε την ένταξη του Bash στο συνέδριο για προγραμματιστές Build 2016 την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία θεώρησε καλό να ενσωματώσει χαρακτηριστικά του στο Windows 10 για να μπορούν οι προγραμματιστές να εργάζονται στο νέο της λειτουργικό της σύστημα χωρίς να εγκαταστήσουν οποιοδήποτε άλλο λογισμικό τρίτου.

Έτσι από σήμερα το bash θα τρέχει εγγενώς στο Windows 10, αλλά όπως αναφέρει η Microsoft, για να τρέξει, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Developer στο λειτουργικό σας από τις ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις – Ενημερώσεις και ασφάλεια και ενεργοποιήστε την λειτουργία για προγραμματιστές. Στα χαρακτηριστικά των Windows κάντε κλικ στην επιλογή που λέει “Ενεργοποίηση δυνατοτήτων των Windows απενεργοποίηση” και αναζητήστε για “Windows for Linux (Beta).”

Αμέσως μετά θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Bash. Είστε έτοιμοι: ανοίξτε τη γραμμή ανοιχτή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή κάνοντας δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και πληκτρολογώντας “bash”.

  HackBGRT : Αλλάξτε το λογότυπο εκκίνησης των Windows

“Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε Bash scripts, και εργαλεία της γραμμής εντολών του Linux όπως: sed, awk, grep, Ruby, Git, Python κλπ απευθείας από τα Windows. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα των σας στα Windows μέσα από το Bash άκτι που σας επιτρέπει να εργαστείτε με όποια εργαλεία προτιμάται Windows ή Linux” αναφέρει η Microsoft.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Bash είναι ακόμα σε μορφή beta, οπότε μπορεί να δείτε σφάλματα.

Προς το παρόν η νέα beta έκδοση του Windows 10 είναι διαθέσιμη μόνο για τους εγγεγραμμένους στο Fast Ring του προγράμματος Windows Insider. Η τελική έκδοση αναμένεται το καλοκαίρι, και τα ISO από ανεπίσημες πηγές μέχρι αύριο. Ας τους δώσουμε χρόνο να τα ανεβάσουν σε κάποια σελίδα διαμοιρασμού.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).