Κυκλοφόρησε το Windows 10 build 14316 με το Ubuntu Bash (beta)


Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε το Windows 10 build 14316, μία τις πρώτες κυκλοφορίες του Anniversary Update.bash Windows 10

Αυτή η έκδοση φέρνει πάρα πολλές βελτιώσεις, καθώς και το Ubuntu Bash, το οποίο μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί στα Windows 10 χωρίς κάποιο tweak.

Η Microsoft ανακοίνωσε την ένταξη του Bash στο συνέδριο για προγραμματιστές Build 2016 την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία θεώρησε καλό να ενσωματώσει χαρακτηριστικά του Linux στο Windows 10 για να μπορούν οι προγραμματιστές να εργάζονται στο νέο της λειτουργικό της σύστημα χωρίς να εγκαταστήσουν οποιοδήποτε άλλο λογισμικό τρίτου.

Έτσι από σήμερα το bash θα τρέχει εγγενώς στο Windows 10, αλλά όπως αναφέρει η Microsoft, για να τρέξει, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Developer στο λειτουργικό σας από τις ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις – Ενημερώσεις και ασφάλεια και ενεργοποιήστε την λειτουργία για προγραμματιστές. Στα χαρακτηριστικά των Windows κάντε κλικ στην επιλογή που λέει “Ενεργοποίηση δυνατοτήτων των Windows απενεργοποίηση” και αναζητήστε για “Windows Subsystem for Linux (Beta).”

Αμέσως μετά θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Bash. Είστε έτοιμοι: ανοίξτε τη γραμμή ανοιχτή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή κάνοντας δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και πληκτρολογώντας “bash”.

“Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε Bash scripts, και εργαλεία της γραμμής εντολών του Linux όπως: sed, awk, grep, Ruby, Git, Python κλπ απευθείας από τα Windows. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα των αρχείων σας στα Windows μέσα από το Bash άκτι που σας επιτρέπει να εργαστείτε με όποια εργαλεία προτιμάται Windows ή Linux” αναφέρει η Microsoft.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Bash είναι ακόμα σε μορφή beta, οπότε μπορεί να δείτε σφάλματα.

Προς το παρόν η νέα beta έκδοση του Windows 10 είναι διαθέσιμη μόνο για τους εγγεγραμμένους στο Fast Ring του προγράμματος Windows Insider. Η τελική έκδοση αναμένεται το καλοκαίρι, και τα ISO από ανεπίσημες πηγές μέχρι αύριο. Ας τους δώσουμε χρόνο να τα ανεβάσουν σε κάποια σελίδα διαμοιρασμού.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news