Windows 10 May 2019 Update καθυστερήστε την αναβάθμιση

Το 10 May 2019 θα κυκλοφορήσει σύντομα αφού η Microsoft αναφέρει ότι η διανομή της ενημέρωσης για όλους τθα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου μήνα.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ενημερώσεις δυνατοτήτων του λειτουργικού Windows 10, το May 2019 θα κυκλοφορήσει με πολύ πιο αργό ρυθμό καθώς η Microsoft θέλει να ανιχνεύσει νέα θέματα που θα δημιουργήσουν προβλήματα στους καταναλωτές και να τα επιλύσει πριν η επερχόμενη ενημέρωση κυκλοφορήσει για όλους.

Σύμφωνα με την εταιρεία:

Η επιθυμία μας να εντοπίσουμε τα πιο σοβαρά ζητήματα μας ανάγκασε να σκεφτούμε διαφορετικά στο πώς θα εφαρμόζουμε το natural language processing (NLP) και το machine learning (ML) για να εντοπίζουμε τα θέματα υψηλής σοβαρότητας ταχύτερα, ακόμη και όταν τα έχουν αναφέρει ελάχιστοι άνθρωποι.

Επίσης, εξελίσσουμε ένα έξυπνο μοντέλο ML για την καλύτερη αναγνώριση των συσκευών που θα μπορούν να ενημερωθούν χωρίς προβλήματα. Έχουμε προσθέσει νέα κριτήρια για να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε το μοντέλο σε ένα ευρύτερο σύνολο θεμάτων, όπως θέματα προβολής εικόνας ή αναπαραγωγής ήχου μετά την ενημέρωση.

Με άλλα λόγια, η Microsoft προσπαθεί να αποφύγει ένα νέο φιάσκο, κάτι απαραίτητο μετά τα προβλήματα που είχαν πάρα πολλοί χρήστες με το October 2018 Update. Επίσης από τα παραπάνω φαίνεται ότι η εταιρεία αναπτύσσει τα συστήματα μηχανικής μάθησης από κάθε λάθος, που δυστυχώς λαμβάνει χώρο σε συστήματα παραγωγής (είμαστε όλοι insiders)

  Ιστότοποι ανίχνευσης ηλικίας από φωτογραφία

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καλό θα ήταν να αποφύγετε την άμεση ενημέρωση του συστήματός σας και να περιμένετε λίγο μέχρι να διαθέσει η εταιρεία μια κάπως πιο σταθερή έκδοση. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να καθυστερήσετε την αναβάθμιση.

Windows 10 May 2019 Update: Ρυθμίσεις Metered network

Να αναφέρουμε ότι αν τρέχετε το Windows 10 Home, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ απλό τέχνασμα. Ρυθμίστε την σύνδεση δικτύου που χρησιμοποιείτε σαν Metered.
Για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε την διαδρομή:

Ρυθμίσεις> Δίκτυο και Internet> Ethernet> Κάντε κλικ στο δίκτυο> Ρύθμιση σαν Metered

Οι συγκεκριμένες συνδέσεις δεν χρησιμοποιούνται για τη λήψη μεγάλων ενημερώσεων των Windows 10, οπότε ρυθμίζοντας όλα τα δίκτυά σας, Ethernet και Wi-Fi σαν Metered networks, η συσκευή σας δεν θα έχει πλέον την δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης.

Windοws 10 May 2019 Update: Ενημέρωση της πολιτικής ομάδας

Στα Windows 10 Pro, μπορείτε να αναβάλλετε τις ενημερώσεις κατευθείαν από την οθόνη ρύθμισης παραμέτρων του Windows Update. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής:

  Netflix: πλήρης λίστα, ξεκλειδώστε επιπλέον ταινίες και σειρές!

Ρυθμίσεις> Ενημέρωση & ασφάλεια> Ενημερωμένη έκδοση Windows> Επιλογές για προχωρημένους

Αναζητήστε την :Windows 10 May 2019

A feature update includes new capabilities and improvements. It can be deferred for this many

Και επιλέξτε πόσες ημέρες θέλετε να καθυστερήσετε την ενημέρωση Μαΐου. Μπορείτε να επιλέξετε έως και 365 ημέρες στα Windows 10 Pro.

Οι χρήστες των Windows 10 Pro μπορούν επίσης να καθυστερήσουν την ενημέρωση από τον Επεξεργαστή πολιτικής ομάδας. Ξεκινήστε τον Επεξεργαστή πολιτικής ομάδας πληκτρολογώντας gpedit στην αναζήτηση. Ανοίξτε την εσωτερική εφαρμογή σαν διαχειριστής και ακολουθήστε τη διαδρομή:

Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Windows Update for

Αναζητήστε αυτήν την παρακάτω πολιτική και κάντε διπλό κλικ για να δείτε τις ρυθμίσεις της:

Select when Preview and Feature Updates are received

Ενεργοποιήστε την πολιτική και στη συνέχεια επιλέξτε μεταξύ των ρυθμίσεων Semi-Annual Channel (Targeted) και Semi-Annual Channel. Το δεύτερο κανάλι (Semi-Annual Channel) σας επιτρέπει να αναβάλλετε μια ενημερωμένη έκδοση για ένα διάστημα 16 μηνών.

Οι παραπάνω αλλαγές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν από την λήψη της ενημέρωσης στη συσκευή σας.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  62  =  67