Τα Windows 7 σταματούν να πωλούνται σαν OEM την Παρασκευή

Τα κλείνουν ένα ακόμα κύκλο της ζωής τους στις 31 Οκτωβρίου, αφού μετά την ημερομηνία αυτή κανένας καινούργιος υπολογιστής δεν θα μπορεί να τα έχει προεγκατεστημένα (OEM).

Windows 7

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο για τα Windοws 7, τα οποία εξακολουθούν να είναι το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα της , αφού το Redmond στις 31 Οκτωβρίου τερματίζει τις πωλήσεις τους προς τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Γνωρίζετε βέβαια ότι τα καινούργια επώνυμα PC έρχονται πλέον ως επί το πλείστον με προεγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα το οποίου η τιμή του είναι αρκετά φτηνότερη από το να το αγοράζατε ξεχωριστά. Ένα από αυτά, ήταν και τα Windοws 7 αφού οι κατασκευαστές πλέον δεν θα μπορούν να τα προμηθεύονται για τους νέους υπολογιστές και θα πρέπει  να στραφούν σε ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα.

Είναι η 31η Οκτωβρίου το τέλος των πωλήσεων για όλα τα Windows 7; Όχι! Μόνο για τα 7 Home Basic, Windοws 7 Home Premium και Windows 7 Ultimate.

Τα Windows 7 Professional θα μπορούν να συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα σαν ΟΕΜ.

  Subsea Cloud υποθαλάσσιο κέντρο δεδομένων

Ουσιαστικά, για τα Windows 7 Professional ακόμα δεν έχει οριστεί μία καταληκτική ημερομηνία για το τέλος της λιανικής πώλησής τους, αλλά είναι πολύ πιθανόν η Microsoft να την ανακοινώσει σύντομα, καθώς ελπίζει να θέσει στο προσκήνιο τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα της, όπως τα Windows 8.1 και 10.

Μην πανικοβάλλεστε, η υποστήριξη θα συνεχίσει να προσφέρεται. Ακόμα κι αν τα νέα PC δεν θα έρχονται πλέον στην αγορά με μία από τις προαναφερθείσες εκδόσεις των Windows 7 μετά την Παρασκευή, η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη στήριξη που παρέχεται για το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα του κόσμου.

Η βασική υποστήριξη για τα Windοws 7 με το Service Pack 1 θα συνεχίσει να προσφέρεται μέχρι τις 13η Ιανουαρίου του , ενώ η εκτεταμένη υποστήριξη είναι εγγυημένη μέχρι τις 14 Ιανουαρίου .

Προφανώς, η Microsoft αναμένει περισσότερους εταίρους και εταιρείες που κατασκευάζουν και πωλούν νέους υπολογιστές, να μεταβούν στα Windows 8.1. Μέχρι στιγμής όμως οι στατιστικές δείχνουν ότι τα Windows 7 εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένα σε πάνω από 50 % των υπολογιστών του κόσμου, ενώ τα Windows XP είναι δεύτερα με περίπου 23 %. Τα Windows 8 και 8.1 είναι πολύ πίσω με ένα συνδυασμένο μερίδιο 16 %.

  Φτιάξτε ένα Hotspot στον Windows υπολογιστή σας

Οι υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windοws 7 δεν θα εξαφανιστούν εντελώς από τα ράφια των καταστημάτων την Παρασκευή στις 31 Οκτωβρίου,  αυτό είναι σίγουρο, καθώς στους κατασκευαστές επιτρέπεται να τα χρησιμοποιήσουν σαν OEM μέχρι να εξαντληθούν όλα τα αποθέματα τους.

Τα Windows 7 συνεχίζουν να είναι η Νο1 επιλογή για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο, ειδικά αν δεν έχουν οθόνη αφής αλλά ένα ποντίκι και ένα πληκτρολογίο. Ενημερωτικά τα Windows 8 μπορούν να υποβαθμιστούν (downgrade) σε Windοws 7, αλλά πολλοί προτιμούν να αγοράζουν κατευθείαν τα 7 κυρίως χάρη στο οικείο περιβάλλον εργασίας το οποίο περιλαμβάνει το μενού Έναρξης και άλλες δυνατότητες.

[psp_rs_article name=”Τα Windows 7 σταματούν να πωλούνται σαν OEM την Παρασκευή ” url=”https://iguru.gr/2014/10/27/windows-7-pc-sales-to-end-on-friday” image=”https://cdn.iguru.gr/files/2014/10/windows-7.jpg” description=”Τα Windοws 7 κλείνουν ένα ακόμα κύκλο της ζωής τους στις 31 Οκτωβρίου, αφού μετά την ημερομηνία αυτή κανένας καινούργιος υπολογιστής δεν θα μπορεί να τα έχει προεγκατεστημένα (OEM).” author=”Dimitris” publisher=”Dimitris” pubdate=”2014-10-27″]

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


52  +    =  59