Δωρεάν προγράμματα για να φτιάξετε την δική σας γραμματοσειρά

Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε μία γραμματοσειρά με τα γραφικό χαρακτήρα της κόρης ή του γιού σας; Ή με τα δικά σας χαρακτηριστικά; Δείτε με ποια δωρεάν προγράμματα μπορείτε να το κάνετε.

font,letter,γραμματοσειρά

Το να φτιάξετε μία δική σας γραμματοσειρά μπορεί να είναι μία διασκεδαστικό ενασχόληση και μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.

Μπορείτε να κάνετε μία γραμματοσειρά με τα “κολυβογράματα” των παιδιών σας, όταν αυτά πρωτομαθαίνουν να γράφουν και να τυπώσετε ευχητήριες κάρτες ή κάρτες πρόσκλησης σε πάρτυ χρησιμοποιώντας την.

Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να έχετε μία δική σας γραμματοσειρά. Δείτε σε αυτό το άρθρο τέσσερα δωρεάν προγράμματα που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τη δική σας γραμματοσειρά σε έναν υπολογιστή.

Είτε είστε επαγγελματίας σχεδιαστής που αναζητά ένα ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία γραμματοσειρών υψηλής ποιότητας, είτε αρχάριος που αναζητά ένα εύχρηστο πρόγραμμα για να ξεκινήσετε, θα βρείτε εδώ κάτι που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Πίνακας Περιεχομένων

Birdfont

birdfont font editor

Το Birdfont είναι ένα δωρεάν για προσωπική χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας γραμματοσειρών, ανοιχτού κώδικα, που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να προσαρμόζετε τις δικές σας γραμματοσειρές χρησιμοποιώντας εργαλεία που βασίζονται σε γραφήματα.

Είναι πολύ καλή εφαρμογή αν θέλετε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη γραμματοσειρά από την αρχή, αλλά δεν θέλετε να έχει υπερβολική πολυπλοκότητα. Δε διαθέτει το βάθος των χαρακτηριστικών των άλλων προγραμμάτων αλλά είναι πολύ καλή για αρχάριους και προσφέρει μια ομαλή εμπειρία εκμάθησης.

Έχει μία εύκολη διεπαφή και υποστηρίζει προσαρμογές θεμάτων: Dark, Bright και High Contrast. Τρέχει σε Windows, Linux, Mac OS X and BSD. Για να το κατεβάσετε γράψτε 0 δολάρια συνεισφορά και πατήστε το Continue.

FontArk

Το FontArk είναι ένα online, ισχυρό λογισμικό σχεδιασμού γραμματοσειρών, που τρέχει από το πρόγραμμα περιήγησης σας και είναι διαθέσιμο για browsers που βασίζονται σε Chromium, Vivaldi και Safari.

Άρα τρέχει σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, αρκεί να έχετε εγκαταστήσει ένα browser. Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του FontArk είναι η διαισθητική, οπτική διεπαφή του, η οποία διευκολύνει το σχεδιασμό και την επεξεργασία των χαρακτήρων.

Προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα επιλογών προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εισαγωγής γραφικών και προεπισκόπησης της γραμματοσειράς σας σε διαφορετικά μεγέθη και στυλ.

Επιπλέον, το FontArk υποστηρίζει πολλές μορφές γραμματοσειράς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε Windows όσο και σε Mac. Συνοπτικά, το FontArk είναι ένα εργαλείο σχεδιασμού γραμματοσειρών επαγγελματικής ποιότητας που είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους σχεδιαστές γραμματοσειρών.

Απαιτεί να κάνετε δωρεάν εγγραφή για να σώσετε την εργασία σας.

Calligraphr

calligraphr

Το Calligraphr είναι ένας δημιουργός γραμματοσειρών που και αυτό βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης που που απαιτεί να κάνετε ένα δωρεάν λογαριασμό χρήση για να εργαστείτε μαζί του. Τα προσωρινά email Yopmail δούλεψαν μια χαρά σε εμάς.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Calligraphr είναι η ικανότητά του να εισάγει γραμματοσειρές που έχουν γραφτεί χειρόγραφα σε χαρτί. Για να το κάνετε αυτό, εκτυπώστε ένα πρότυπο εικόνας που παρέχεται από το Calligraphr, γράψτε με το χέρι τη γραμματοσειρά σας χρησιμοποιώντας το πρότυπο και, στη συνέχεια, σαρώστε το ξανά στο πρόγραμμα.

Αυτό καθιστά το Calligraphr μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν μια πιο παραδοσιακή, πρακτική προσέγγιση στη δημιουργία γραμματοσειρών. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε τη γραμματοσειρά σας επεξεργάζοντας το πρότυπο εικόνας με ένα ψηφιακό πρόγραμμα, όπως το Photoshop, χωρίς να έχετε όρια στο σχέδιό σας.

FontForge

fontforge font editor

Το FontForge είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, που διαθέτει όλα τα συνηθισμένα εργαλεία δημιουργίας και επεξεργασίας γραμματοσειρών.

Αυτό που το διαφοροποιεί από άλλα προγράμματα είναι η μεγάλη υποστήριξη για τη σύνταξη σεναρίων (χρησιμοποιώντας τη γλώσσα δέσμης ενεργειών της Python ή του FontForge) για την προσθήκη νέων δυνατοτήτων. Επιπλέον, μπορείτε να περιμένετε συχνές δωρεάν ενημερώσεις από το FontForge, όπως αποδεικνύεται από την ενεργή σελίδα του στο GitHub.

Το εγχειρίδιο και τα θέματα είναι επίσης ανοιχτού κώδικα, διασφαλίζοντας ότι έχετε πάντα ενημερωμένο περιεχόμενο. Αν και δεν βρήκαμε τη διεπαφή τους τόσο καλά σχεδιασμένη όσο τα άλλα προγράμματα, αυτό θα μπορούσε να είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Το FontForge εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους επαγγελματίες.

Διαθέτει μία ισχυρή κοινοτική υποστήριξη, υποστηρίζει scripting, και τρέχει σε Windows, Mac και Linux.

Γενικότερα

Είναι εύκολο και ανέξοδο να φτιάξετε μία δική σας γραμματοσειρά. Είτε για την πλάκα σας, είτε επαγγελματικά σίγουρα θα βρείτε ένα λόγο για να ασχοληθείτε.

Προσέξτε μονάχα να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής στις λεπτομέρειες και στο τέλος να την δοκιμάσετε σε διαφορετικές συσκευές και σε διαφορετικά μεγέθη για να διασφαλίσετε ότι φαίνεται καλή σε όλα τα περιβάλλοντα.

Και ναι, αν θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά υπάρχουν πολλοί ιστότοποι και αγορές όπου μπορείτε να πουλήσετε τις γραμματοσειρές σας, όπως τα MyFonts, Creative Market και Fontspring.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.
font,letter,γραμματοσειρά

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).