Ηνωμένο Βασίλειο: Facebook πρόκειται για ψηφιακούς γκάνγκστερ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο να συναντήσει τον CEO του Facebook κ. Mark Zuckerberg.

Τελικά μετά από πολλές περιπέτειες φαίνεται ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί. Το Department for Digital, Culture, Media & Sport επιβεβαίωσε ότι ο γραμματέας του υπουργείου κ. Jeremy Wright θα συναντηθεί με τον Zuckerberg στην έδρα ττου Facebook στην Καλιφόρνια την Πέμπτη.Facebook

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την απογοητευτική κοινοβουλευτική έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου που ονόμαζε το Facebook και τα στελέχη του “ψηφιακούς γκάνγκστερ” (digital gangsters) καταδικάζοντας τον Zuckerberg για την άρνησή του να συναντηθεί με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αρχικά ο Zuckerberg απέρριψε μια πρόσκληση από το Ηνωμένου Βασιλείου για μια συνάντηση τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Στη συνέχεια, αρνήθηκε μια δεύτερη πρόσκληση τον Μάιο, παρά του ότι την επόμενη ημέρα συμφώνησε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΕ. Στη συνέχεια, απέρριψε ένα άλλο αίτημα, στέλνοντας τον VP του τμήματος πολιτικής Richard Allan να τα ακούσει από το Ηνωμένο Βασίλειο.

  Microsoft Research: Τι είναι η τεχνολογία Hyperlapse;

Στη συνάντηση της ερχόμενης Πέμπτης θα παρευρεθούν οι Jeremy Wright Ράιτ και Zuckerberg για να συζητήσουν τα επικείμενα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης να ενισχύσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο Zuckerberg αποφάσισε να παρευρεθεί στην συνάντηση, αφού μέχρι σήμερα έδειχνε να αδιαφορεί παντελώς για το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάλλον αφού τελευταία το Facebook βρίσκεται συνεχώς στο παγκόσμιο προσκήνιο, δεν έχει πια την πολυτέλεια να απορρίπτει σχέσεις με κανέναν.

_______________________

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  8  =  13