bitcoin

Γενικευμένη επίθεση εναντίον της διαδικτυακής οικονομίας του Bitcoin

Σημαντικά προβλήματα στην online οικονομία του διαδικτυακού, εικονικού νομίσματος Bitcoin έχουν προκληθεί εξαιτίας μίας γενικευμένης επίθεσης από χάκερ οι οποίοι προσπαθούν να διεξάγουν απατηλές συναλλαγές, εκμεταλλευόμενοι ένα τρωτό σημείο στον σχεδιασμό του όλου συστήματος.

Δημοσιεύτηκε από το iGuRu.gr το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου 2014

Σύμφωνα με τον Guardian, τρία online ανταλλακτήρια έχουν σταματήσει τις μετατροπές από bitcoins σε «πραγματικά» χρήματα, λόγω του συγκεκριμένου φαινομένου. Η αξία του Bitcoin έχει σημειώσει σημαντική πτώση λόγω της επίθεσης, καθώς στις 5 Φεβρουαρίου βρισκόταν στα 926 δολάρια και χθες είχε πέσει στα 530 στο MtGox (ένα από τα προαναφερθέντα ανταλλακτήρια). Σε παύση των «αναλήψεων» έχουν προβεί επίσης το Bitstamp (Σλοβενία) και το BTC-e (Βουλγαρία).

Σημειώνεται ότι πρόσφατα οι κινεζικές και οι ρωσικές αρχές άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα εναντίον της χρήσης του διάσημου εικονικού νομίσματος, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για «ξέπλυμα» χρημάτων, χρηματοδότηση παράνομων ενεργειών και φοροδιαφυγή.

  Port Scan: Τι πρέπει να γνωρίζω και γιατί

«Πρόκειται για μία επίθεση denial of service (DoS)» δήλωσε η Τζινγιάνγκ Λι Ένγκλουντ, εκπρόσωπος του Bitcoin Foundation. «Όποιος το κάνει αυτό δεν κλέβει νομίσματα, αλλά καταφέρνει να σταματήσει την επιβεβαίωση κάποιων συναλλαγών. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι επιθέσεις δεν επηρεάζουν τα “πορτοφόλια” των χρηστών».

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του MtGox, ένα πρόβλημα στο λογισμικό του Bitcoin καθιστά δυνατή τη χρήση του δικτύου για την αλλοίωση λεπτομερειών σχετικά με μια συναλλαγή, έτσι ώστε να φαίνεται ότι μια μεταφορά νομισμάτων σε ένα «πορτοφόλι» δεν συνέβη (ενώ στην πραγματικότητα έχει γίνει). Από τη στιγμή που η συναλλαγή φαίνεται να μην έχει ολοκληρωθεί, τα bitcoins μπορεί να αποσταλούν ξανά – ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί να έχει αποτέλεσμα το «γκρέμισμα» του όλου συστήματος, λόγω της απώλειας εμπιστοσύνης από πλευράς των χρηστών.Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επισημανθεί από το 2011, αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί από όλα τα ανταλλακτήρια. Επίσης, σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο είδος επίθεσης είναι σχετικά εύκολο και καθόλου δαπανηρό για τους αυτουργούς.

  Το ιστορικό αναζήτησης θα μπορούσε να σας προειδοποιήσει για καρκίνο

«Αυτό αποδεικνύει ότι το Bitcoin είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ένα εγχείρημα σε στάδιο beta» υπογραμμίζει ο Άλεξ Ντέιλι, στέλεχος της Casey Research. «Μέχρι ένα τέτοιο σύστημα να “δει” ευρεία χρήση για πολλά χρόνια, θα συνεχίσετε να βρίσκετε προβλήματα στην εφαρμογή του».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  42  =  46