Photopea : ένας δωρεάν κλώνος του Photoshop που εκτελείται στον περιηγητή σας

Το Photopea είναι ένας προηγμένος επεξεργαστής εικόνας, σχεδιασμένος να αντικαταστήσει το Photoshop για όταν θέλετε ένα που να τρέχει κατευθείαν από τον browser σας.

Photopea

Το Photopea είναι το μοναδικό πρόγραμμα ανάμεσα στους online επεξεργάστες εικόνων που μπορεί να ανοίξει και να εξάγει αρχεία PSD (Photoshop). Υποστηρίζει επίσης τις μορφές Sketch, SVG, XD και CDR. Μπορεί εύκολα να χειριστεί απλές εργασίες όπως αλλαγή μεγέθους εικόνων καθώς και πιο σύνθετες εργασίες, όπως επεξεργασία φωτογραφιών, δημιουργία εικονογραφήσεων, ιστοσελίδων και πολλά άλλα.

Το Photopea δημιουργήθηκε αρχικά με σκοπό την αρχείων PSD. Όποιος χρησιμοποιεί το Photoshop θα νιώθει με το Photopea σαν στο σπίτι του. Έχει τα ίδια βασικά εργαλεία και την ίδια διάταξη με το Photoshop, συμπεριλαμβανομένων συντομεύσεων πληκτρολογίου. Μερικά από τα βασικά εργαλεία είναι: selection and move, cropping, text, clone, blur, dodge, burn, layers, blend, brushes, curves, masks, και το eyedropper.

Η λειτουργία “Δημοσίευση στο ” θα στείλει την εικόνα σας σε μια δημόσια διεύθυνση URL στο Imgur (γνωστή μόνο σε εσάς). Οι εικόνες που αποστέλλονται στο Imgur ανοίγουν σε ένα νέο παράθυρο και ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων του browser για να ανοίξει η σελίδα Imgur.

Το Photopea θα ανοίξει σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο εικόνας, θα αποθηκεύσει αρχεία σε μορφή PSD και θα εξάγει αρχεία σε μορφή PNG, JPG, SVG, GIF, PDF, EMF, WBP, BMP, PPM, TIFF, ICO και DDS. Είναι γρήγορο στην φόρτωση, δεν χρειάζεται plugins, λειτουργεί στο πρόγραμμα περιήγησης ώστε να μπορείτε να εργαστείτε εκτός σύνδεσης, μπορείτε να προσθέσετε σε μία φωτογραφία σας γραμματοσειρές από το σύστημά σας και μπορείτε να κάνετε drag and drop οτιδήποτε στοιχείο θέλετε.

Το Photopea λειτουργεί σε όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και ακόμα και εκτός σύνδεσης στο διαδίκτυο. Προσοχή όμως, αν κλείσετε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, οποιαδήποτε εργασία είναι ανοικτή θα χαθεί. Ορισμένες λειτουργίες Photopea δεν υποστηρίζονται στο Safari ή στο IE10. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα χρησιμοποιώντας το Photopea, δοκιμάστε το Firefox, το Chrome ή ένα πρόγραμμα περιήγησης τύπου Chrome όπως το Opera ή το Vivaldi.

Το Photopea οικονομικά υποστηρίζεται από διαφημίσεις και με πληρωμένες συνδρομές που καταργούν τις διαφημίσεις και υποστηρίζουν τον προγραμματιστή. Ο προγραμματιστής είναι πολύ ευαισθητοποιημένος και ενεργός στους ιστότοπους, Reddit, Facebook και GitHub.

Το Photopea, όπως το Photoshop, δεν είναι ακριβώς φιλικό με τους αρχάριους χρήστες, και γιαυτό αν θέλετε να μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, ο ιστότοπος έχει βηματικά μαθήματα στην ενότητα Learn.

Συμβουλή: αν σας αρέσει το Photpea και χρησιμοποιείτε το Google Chrome, μπορείτε να το προσθέσετε ως εφαρμογή. Πηγαίνετε στην τοποθεσία Photopea χρησιμοποιώντας το Chrome, κάντε κλικ στο μενού του Chrome(τρεις κουκκίδες) και επιλέξτε το “Εγκατάσταση του Photopea”. Το Chrome θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Επιλέξτε “Εγκατάσταση” και το Photopea θα προστεθεί ως εφαρμογή (προσβάσιμη μέσω του εικονιδίου “Εφαρμογές” στη γραμμή εργαλείων).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).