Προσθέσετε περισσότερη μνήμη RAM στη Android συσκευή σας με μια κάρτα MicroSD

Το Android τηλέφωνό σας ζορίζεται λόγω έλλειψης μνήμης; Δείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε τη μνήμη RAM σε οποιοδήποτε Android τηλέφωνο ή tablet.

microSD

Η Android συσκευή σας πιθανότατα έχει 64 GB ή περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, αλλά η μνήμη RAM που επηρεάζει πραγματικά το τι μπορείτε να κάνετε με την συσκευή σας ίσως δεν είναι επαρκής.

Οι περισσότερες συσκευές Android προηγμένης διατίθενται με 2 GB ή μεγαλύτερη μνήμη RAM, αλλά ορισμένες φθηνότερες συσκευές μπορεί να έχουν μόνο 1 GB μνήμης RAM ή ακόμη και 512 MB σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το ξέρετε ότι μπορείτε να προσθέσετε RAM σε ένα τηλέφωνο, όπως θα κάνατε με έναν υπολογιστή;

Γιατί το τηλέφωνό σας χρειάζεται περισσότερη μνήμη RAM;

Ενώ περισσότερος αποθηκευτικός χώρος σάς παρέχει περισσότερο χώρο για αποθήκευση πολυμέσων και εφαρμογών, η πρόσθετη μνήμη RAM βοηθά τον επεξεργαστή και γενικά το σύνολο της συσκευής να λειτουργεί πιο γρήγορα. Η επαρκής μνήμη RAM βοηθά στην πιο αποτελεσματική εκτέλεση εφαρμογών και παιχνιδιών.

Για παράδειγμα, ορισμένα προβλήματα αναπαραγωγής ενοχοποιούνται λανθασμένα σε μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να επιταχυνθούν με πρόσθετη μνήμη RAM, αντί για μία ταχύτερη ασύρματη σύνδεση.

Πώς η Swap RAM αυξάνει τη μνήμη RAM του τηλεφώνου

Σε επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, μπορείτε να αφιερώσετε ένα μέρος του χώρου από τον σκληρό δίσκο για να αυξήσετε τη μνήμη RAM. Αυτό είναι γνωστό ως αρχείο swap ή μνήμη (pagefile.sys) και εκμεταλλεύεται τον ελεύθερο χώρο στον σκληρό δίσκο ή τον SSD δίσκο, όταν γεμίζει η μνήμη RAM. Αντί να απορρίψετε τα δεδομένα, αποθηκεύονται στη μονάδα δίσκου σας.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και στο Android, ώστε να αυξήσετε αποτελεσματικά την μνήμη RAM. Ενώ η βασική αρχή είναι η ίδια, η εκτέλεση αυτής στο Android διαφέρει. Θα χρειαστείτε ειδικό λογισμικό για να λειτουργήσει. Θα χρειαστεί επίσης να κάνετε root τη συσκευή σας.

swap,memory,virtual,Android,smartphone,tablet

Από προεπιλογή, ορισμένα αρχεία και δικαιώματα είναι αποκλεισμένα στο Android. Με το root της συσκευής, αποκτάτε τον έλεγχο ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος και του υλικού. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία και υλικό, που είχατε περιορισμένη πρόσβαση, καθώς και να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε εξειδικευμένο λογισμικό.

Αν και πλέον το να αποκτήσετε πρόσβαση στο root είναι πιο εύκολο από ό,τι ήταν στο παρελθόν, η ίδια η διαδικασία rooting παραμένει να είναι ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Αλλά αν θέλετε να αυξήσετε τη μνήμη RAM στο Android τηλέφωνο ή το tablet σας, είναι απαραίτητο πρώτα να κάνετε root τη συσκευή.

Τι χρειάζεστε για να αυξήσετε τη μνήμη RAM του Android τηλεφώνου ή tablet

Το κόλπο αυτό για την αύξηση της μνήμης RAM απαιτεί τρία κύρια στοιχεία:

  • Μια ποιοτική κάρτα microSD (η class 4 ή ανώτερη είναι η καλύτερη)
  • Ένα Android τηλέφωνο ή tablet με root
  • Μια εφαρμογή για τη διαχείριση της swap memory

Λάβετε υπόψη ότι σε κάποια τηλέφωνα δεν μπορεί να πετύχει η παρακάτω λύση, ακόμα και αν είναι root. Ορισμένα τηλέφωνα (π.χ. το Xiaomi Redmi Note 4) περιορίζουν το μέγεθος του αρχείου swap σε επίπεδο πυρήνα. Αυτό σημαίνει ότι καμία ποσότητα swap μνήμης δεν θα αυξήσει τη μνήμη RAM στο Android σας.

Αντίθετα, αν επιμένετε για μεγαλύτερη μνήμη, τότε θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο.

smartphone kinito tilefono

 

Για να σιγουρευτείτε αν το τηλέφωνό σας σας επιτρέπει να αυξήσετε μη αυτόματα τη μνήμη RAM, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ελέγχου. Μία καλή τέτοια εφαρμογή είναι το MemoryInfo & Swapfile Check.

Λήψη: MemoryInfo & Swapfile Check (Δωρεάν)

Απλώς εκτελέστε την εφαρμογή και πατήστε Start RAMExpander Test Here για να ξεκινήσετε τον έλεγχο. Εάν είναι δυνατή η αύξηση του swap αρχείου, η εφαρμογή θα το υποδείξει με ένα μήνυμα “Congratulations” (Συγχαρητήρια), μαζί με τη μέγιστη δυνατή αύξηση.

Θα παρατηρήσετε ότι αυτό είναι ένα χρήσιμο βοηθητικό πρόγραμμα που σας παραθέτει επίσης και διάφορες λεπτομέρειες RAM και αποθήκευσης.

Επιλέξτε μια κάρτα SD καλής ποιότητας για να αυξήσετε τη μνήμη RAM

Εάν το swap αρχείο του τηλεφώνου ή του tablet σας μπορεί να τροποποιηθεί, ήρθε η ώρα να εξετάσετε την κάρτα microSD του τηλεφώνου σας. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, αυτή θα πρέπει να είναι μια γρήγορη και ανθεκτική κάρτα.

Μην αγοράζετε απλώς οποιαδήποτε παλιά κάρτα microSD. Αντ'αυτού, ξοδέψτε λίγα επιπλέον χρήματα για καλύτερη αξιοπιστία. Ελέγξτε τη βαθμολογία στο κουτί όταν αγοράζετε μια νέα κάρτα microSD, με ελάχιστη κατηγορία 4, αλλά η κατηγορία 10 είναι η καλύτερη.

swap,memory,virtual,Android,smartphone,tablet

Προσοχή: Η χρήση κάρτας SD για αύξηση της μνήμης RAM στη Android συσκευή σας θα έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη διάρκεια ζωής της.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα τηλέφωνα δεν επιτρέπουν τη χρήση εξωτερικής αποθήκευσης (η κάρτα microSD σας) για swap αρχείο. Ωστόσο, εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει επαρκή εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντ' αυτού, αλλά η διάρκεια ζωής του μπορεί επίσης να μειωθεί.

Τρεις εφαρμογές που αυξάνουν τη μνήμη RAM σε τηλέφωνα και tablet

Αν και είναι δυνατός ο μη αυτόματος καθορισμός του αρχείου swap στη Android συσκευή σας, μπορεί να είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή:

Λάβετε υπόψη ότι όλες αυτές είναι επιλογές περιέχουν διαφημίσεις.

Και οι τρεις εφαρμογές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή
  2. Δημιουργήστε ένα αρχείο swap
  3. Καθορίστε το μέγεθος του swap αρχείου
  4. Επιλέξτε τη θέση για το αρχείο swap (εξωτερική κάρτα microSD ή εσωτερικός χώρος αποθήκευσης)
  5. Περιμένετε να δημιουργηθεί το αρχείο swap

Ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας μετά την ολοκλήρωση για να αρχικοποιηθεί το αρχείο swap.

Θυμηθείτε να αφήσετε την εφαρμογή εγκατεστημένη για όσο διάστημα θέλετε να λειτουργεί το αρχείο swap.

Χωρίς root; Εξασκηθείτε στην καλύτερη διαχείριση της μνήμης Android

Εάν το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να γίνει root ή ο κατασκευαστής του τηλεφώνου σας έχει θέσει όρια στη μη αυτόματη διαχείριση αρχείων swap, δεν χάνονται όλα.

Αν διαχειριστείτε την μνήμη του Android, μπορεί να φαίνεται σαν να την έχετε αυξήσει χωρίς όμως να το έχετε κάνει.

Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η χρήση ελαφρών εκδόσεων εφαρμογών, η απεγκατάσταση εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και η αποφυγή εφαρμογών όπως οι ενισχυτές RAM (RAM boosters) και οι task killers. Όλα αυτά δεν λειτουργούν όπως διαφημίζονται, και αν μη τι άλλο, τρέχουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενεργά τη μνήμη RAM!

Η αύξηση της μνήμης RAM βελτιώνει την απόδοση του κινητού σας;

Εάν καταφέρετε να εκχωρήσετε ένα τμήμα της κάρτας SD του τηλεφώνου σας στη μνήμη RAM, θα πρέπει να έχετε άμεσα αποτελέσματα. Θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι τα παιχνίδια που προηγουμένως δεν ήταν συμβατά, τώρα τρέχουν.

Πέρα από αυτό, η συσκευή θα πρέπει να είναι πιο χρήσιμη και παραγωγική από ποτέ. Αυτό όμως έρχεται με ένα συμβιβασμό.

Τώρα πρέπει να παρακολουθείτε τον αποθηκευτικό σας χώρο. Είναι πλέον μικρότερος από πριν, χάρη στο αρχείο swap. Με λιγότερο χώρο αφιερωμένο σε αρχεία και πολυμέσα, θα γεμίσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Αποφύγετε το διατηρώντας τα δεδομένα σας συγχρονισμένα με προσωπικό σας χώρο αποθήκευσης cloud για κινητά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
swap,memory,virtual,Android,smartphone,tablet

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).