Τα τρία καλύτερα και δωρεάν photo editing προγράμματα για Windows

Κάθε φορά που η κουβέντα γυρνάει γύρω από το editing το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό είναι το Photoshop. Παρά το γεγονός ότι το Photoshop είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο διάσημο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας, εμείς προτιμούμε να παρουσιάζουμε εναλλακτικά και προπαντός δωρεάν, προγράμματα που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

photo

Δεδομένου βέβαια, όσο αναφορά τα , ότι δεν υπάρχει έλλειψη δωρεάν εργαλείων επεξεργασίας εικόνας στο , σήμερα επιλέξαμε τις τρεις, κατά την γνώμη μας, καλύτερες επιλογές για εσάς. Σημειώστε ότι αναφερόμαστε σε επεξεργασία εικόνων και όχι σε απλά viewer προγράμματα, για τα οποία είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μας. Ας δούμε, όμως τις τρεις αυτές επιλογές:

GIMP
Στην top-3 λίστα το GIMP καταλαμβάνει την πρώτη θέση διότι είναι μακράν το πιο δημοφιλές εργαλείο photo editing, και όχι αναίτια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανταγωνιστεί τα πληρωμένα εμπορικά προγράμματα της Adobe. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν κάνετε εκκίνηση του λογισμικού είναι ότι μοιάζει εντυπωσιακά όπως το Photoshop. Μπορείτε να βρείτε στο GIMP όλα τα εργαλεία, τα πινέλα και τα συστήματα που Photoshop. Στο iGuru έχουμε κάνει εκτενέστερη παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος και νομίζουμε ότι αξίζει την προσοχή σας.

Εκτός από την μεγάλη σειρά από εργαλεία, το GIMP έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη από plugins και άλλες χρήσιμες λειτουργίες που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο. Επιπλέον έχει online οδηγίες χρήσεως στα Ελληνικά. Το μόνο μειονέκτημα που μπορεί να ειπωθεί για το GIMP είναι ότι δεν είναι τόσο διαισθητικό και έξυπνο όσο το Photoshop.

Πλεονεκτήματα : Έχει στιλ όπως το Photoshop, έχει ευρύ φάσμα εργαλείων, είναι open source με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη ποικιλία από plugins.
Μειονεκτήματα : Λιγότερο διαισθητικό από το Photoshop, είναι πολύπλοκο στην χρήση.
GIMP : https://www.gimp.org/downloads/

Paint.NET
Για εκείνους που χρειάζονται κάτι απλό για να κάνουν την δουλεία τους γρήγορα, τότε το Paint.NET είναι το εργαλείο που πρέπει να δουν. Πρόκειται για ένα βελτιωμένο και απλουστευμένο πρόγραμμα που μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμο από τα αντίστοιχα προγράμματα που περιέχουν ένα σωρό γυαλιστερές χάντρες και καθρεπτάκια.

  Fake Call : Βγείτε από δύσκολες καταστάσεις χρησιμοποιώντας μία ψεύτικη κλήση

Αρχικά δημιουργήθηκε ως αντικαταστάτης της εφαρμογής Paint (ζωγραφική) των Windows, στοχεύοντας στην απλότητα. Έτσι για όσους ήδη εργάζονται με το Paint τότε το Paint.NET θα τους φανεί οικείο.

Το Paint.NET έρχεται με όλα τα εργαλεία photo editing που είναι απαραίτητα για ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών (επίπεδα, φίλτρα, κλπ), επιτρέποντας στους χρήστες να πειράξουν έως και να ανασυνθέσουν τις φωτογραφίες τους με σχετική ευκολία.

Ένα άλλο καλό με το Paint.NET είναι οι απαιτήσεις πόρων. Δεδομένου ότι η εφαρμογή δεν είναι τόσο περίπλοκη όπως τα πλήρης προγράμματα photo editing, όπως το GIMP ή το Photoshop, το Paint.NET καταναλώνει λιγότερους πόρους στον υπολογιστή σας, όταν είναι ενεργό, επιτρέποντας σε παλιές μηχανές χαμηλής ισχύος να τρέξουν το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα. Αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας που να κάνει τη δουλειά του, τότε το Paint.NET είναι η καλύτερη επιλογή.

Πλεονεκτήματα : Πολύ πιο καλύτερο από την ζωγραφική των Windows, σχετικά εύκολη στη χρήση, ελαφρύ με μικρή κατανάλωση πόρων.
Μειονεκτήματα : Στερείται μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχει το GIMP.
Download link : https://www.getpaint.net/download.html


Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, έχουμε για εσάς το πρόγραμμα Fotor, ένα δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνας για υπολογιστές, κινητά και με εφαρμογή στο διαδίκτυο. Σε αντίθεση με τα δύο GIMP και Paint.NET, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Fotor εστιάζονται κυρίως στο ρετουσάρισμα φωτογραφιών, και όχι στην πλήρη επεξεργασία φωτογραφιών. Ως εκ τούτου, η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής στερείται ορισμένες από τις λειτουργίες που μπορούν να βρεθούν στα δύο προηγούμενα προγράμματα παραπάνω.

Ενώ το Fotor δεν είναι τόσο ισχυρό όσο τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω, αυτό το εργαλείο photo editing έρχεται με κάποιες μάλλον μοναδικές και ιδιαίτερες ικανότητες. Για τους αρχάριους, το Fotor έρχεται με μία σειρά εργαλείων επεξεργασίας, που επιτρέπει στους χρήστες να πειράξουν ένα μεγάλο σύνολο φωτογραφιών σε μία μόνο κίνηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, αν ψάχνετε πως να επεξεργαστείτε γρήγορα μια μεγάλη στοίβα φωτογραφιών.

  Τέσσερεις browsers για ανώνυμη περιήγηση

Επίσης το Fotor έρχεται με πάρα πολλά φίλτρα και εργαλεία που είναι αρκετά εύκολα στη χρήση. Αυτό επιτρέπει σε εκείνους που δεν έχουν καμία εμπειρία σε λογισμικά επεξεργασίας φωτογραφιών αφενός μεν να κάνουν εύκολα τη δουλεία τους, αφετέρου να εντρυφήσουν σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Τέλος, το Fotor έρχεται σε μορφή λογισμικού αλλά και σε μία έκδοση για το πρόγραμμα περιήγησης σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχετε το εργαλείο επεξεργασίας εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας για να το χρησιμοποιήσετε.

Πλεονεκτήματα : Το περιβάλλον διαχείρισης που έχει το καθιστά εύκολο στην πλοήγηση, δυνατότητες μαζικής επεξεργασίας, διατίθεται ως πρόγραμμα και ως web εφαρμογή.
Μειονεκτήματα : Το σύνολο των χαρακτηριστικών του είναι εξαιρετικά απλοϊκό σε σύγκριση με το GIMP ή Paint.NET, εστιάζει κυρίως στο ρετουσάρισμα φωτογραφιών αντί για πλήρεις εργασίες επεξεργασίας εικόνας.
Download link : https://www.fotor.com/windows/index.html
Εργαστείτε online : https://www.fotor.com/app-new.html#/editor

Συμπερασματικά
Αυτά είναι τρία προγράμματα photo editing για Windows με διαφορετικές όμως εστιάσεις ως προς την λειτουργία τους και το καθένα έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί σε μία top-105 λίστα με προγράμματα που σχετίζονται με την εικόνα στην οποία μπορείτε να βρείτε επιπλέον εφαρμογές. Η επιλογή του σωστού είναι υποκειμενική για την καθένα από εσάς και εξαρτάται από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας, είτε αυτές είναι για ένα απλό και εύκολο στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών ή για ένα πιο σύνθετο σε χαρακτηριστικά.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  47  =  54