Πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δράσης CYBERKID

Πολύ σημαντικά και θετικά τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δράσης “” από την έναρξη της λειτουργίας της

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η επισκεψιμότητα των πολιτών στον ιστότοπο  www.cyberkid.gr καθώς και στην αντίστοιχη ιστοσελίδα στο Facebook

Παράλληλα, μεγάλος αριθμός χρηστών «έξυπνων» συσκευών (, tablets) εγκατέστησε την εφαρμογή () CYBERKID

Ιδιαίτερα θετική και με σημαντικά αποτελέσματα καταγράφεται η ανταπόκριση των πολιτών στη λειτουργία της καινοτόμου διαδικτυακής δράσεως “CYBERKID” της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δράση παρουσιάζει αξιοσημείωτα στατιστικά αποτελέσματα, που αφορούν στη μεγάλη επισκεψιμότητα των χρηστών του διαδικτύου στο www.cyberkid.gr και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook . Μεγάλος είναι επίσης ο αριθμός των πολιτών που έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή (Application)  CYBERKID σε «έξυπνες» κινητές συσκευές (smartphones, tablets).

Ακολουθεί συνοπτική περιγραφή της δράσης CYBERKIDπου αναπτύσσεται στην επίσημη ιστοσελίδα www.cyberkid.gr, στη σελίδα στο facebook και στην πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητές συσκευές, ενώ παράλληλα αναλύονται τα στατιστικά στοιχεία που κατέγραψε η δράση από την έναρξη της λειτουργίας της.

  • Ιστοσελίδα www.cyberkid.gr

Στο http://www.cyberkid.gr/παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με το πως μπορεί να εκμεταλλευτεί όλη η οικογένεια τα θετικά των σύγχρονων τεχνολογιών που μας περιβάλλουν και φυσικά του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και ανάπτυξης του ιστότοπου www.cyberkid.gr δημιουργήθηκε πρόσφατα η ενότητα «Ψηφιακή Αλάνα», όπου τα παιδιά μπορούν να παίζουν τα αγαπημένα τους ηλεκτρονικά παιχνίδια με απόλυτη προστασία από τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο. Τα παιχνίδια, 31 στο σύνολό τους, έχουν σύγχρονα γραφικά και γρήγορη εξέλιξη ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο μέσα στην Ψηφιακή Αλάνα.

Ακόμη, η ιστοσελίδα εμπλουτίστηκε με δυο καινούριες ενότητες. Την ενότητα « CyberAlert » όπου το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τους πιο συχνά εμφανιζόμενους κινδύνους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και την ενότητα «Νέα» όπου αναρτώνται οι ανακοινώσεις που αφορούν τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

1cyberkid1s

Συνολικά η ιστοσελίδα www.cyberkid.gr έχει 2.283.861 προβολές από 196.401 χρήστες του διαδικτύου, από τον Οκτώβριο του , με τις 1.820.112 προβολές (ποσοστό 80%) να επιτυγχάνονται από το Μάιο του 2014 έως σήμερα.

Τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, από τον Οκτώβριο του 2011 έως σήμερα, έχουν ως εξής:

  Linux Foundation: Overture Maps Foundation και Open Metaverse Foundation

2cyberkid2

Παρακάτω παρουσιάζεται η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας από την έναρξη λειτουργίας της:

3cyberkid3

  • Εφαρμογή Cyberkid για φορητές συσκευές (APPS)

Η εφαρμογή Cyberkid για «έξυπνες» φορητές συσκευές (, tablets) δημιουργήθηκε με σκοπό να ενημερώνει καθημερινά τους γονείς και τα παιδιά κάθε οικογένειας, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Παράλληλα, είναι μία διαδραστική εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της γραμμής CYBER ALERT, αλλά και μέσω αποστολής άμεσου ηλεκτρονικού μηνύματος (email), με τη χρήση ενός κουμπιού, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ψυχαγωγίας μέσω των διάφορων παιχνιδιών.

4cyberkid4

Ειδικότερα, τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τους χρήστες που «κατέβασαν» την ανωτέρω εφαρμογή στις συσκευές τους, από τον Ιούνιο του 2014 για IOS και Android και από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 για Windows , που αναπτύχθηκε έως και σήμερα, είναι τα εξής:

Λειτουργικό Σύστημα
IOS Android Windows Total
Εφαρμογή Cyberkid 2.220 4.973 80 7.273
Κοτοτρέλα 0 2.801 0 2.801
Ντύνω την κούκλα μου 787 1.596 0 2.383
Ποδαράκια 0 879 252 1.131
Τουβλάκια 1.490 1.799 788 4.077
Φιδάκι 1.810 0 3.201 5.011
  • Συνολική απήχηση (όλα τα apps για όλα τα λειτουργικά): 22.676 εγκαταστάσεις.

 

5cyberkid6

Ενδεικτικά σχόλια χρηστών και η βαθμολόγησή τους με άριστα τα 5 αστέρια, στην πλατφόρμα Android:

6cyberkid7

  • Σελίδα Cyberkid στο Facebook

Η Σελίδα του Cyberkid στο Facebook δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2014 με σκοπό να ενισχύσει την προβολή της ιστοσελίδας http://www.cyberkid.gr/στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

fcyberkid8

Παρουσιάζει ιδιαίτερη απήχηση, καθώς 2.450 χρήστες του Facebook έχουν ήδη δηλώσει ότι τους «αρέσει» (like) και «ακολουθούν» τη δραστηριότητά της. Ακόμη πολλές φορές προβαίνουν σε κοινοποιήσεις των αναρτήσεών της, μέσω της πλατφόρμας του Facebook. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 108 αναρτήσεις στην ανωτέρω Σελίδα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω στιγμιότυπο οι αναρτήσεις της Σελίδας προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού με αποτέλεσμα να προσελκύουν πλήθος ατόμων και να κοινοποιούνται στα προφίλ των χρηστών αρκετές φορές.

7cyberkid9

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).