Το Instagram θα απαιτήσει να δηλώσετε τα γενέθλιά σας

Το θα απαιτήσει από τους χρήστες να δηλώσουν τα γενέθλιά τους, προωθώντας έτσι την ασφάλεια των εφήβων. Οι νεαρές ηλικίες δεν θα μπορούν να δουν «ευαίσθητο» περιεχόμενο.

Instagram

Το Instagram θα απαιτήσει από τους χρήστες να δηλώσουν τα γενέθλιά τους, μια ενημέρωση που η εταιρεία λέει ότι προορίζεται να προστατεύσει τους νέους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή του.

Η εφαρμογή φωτογραφιών ζητά ήδη από τους νέους χρήστες να δηλώσουν την ημερομηνία γέννησης κατά την εγγραφή τους, μια απαίτηση που ισχύει από το τέλος του 2019. Ωστόσο, τα άτομα που έχουν εγγραφεί στο παρελθόν ενδέχεται να μην έχουν κοινοποιήσει την αντίστοιχη πληροφορία.

Τις επόμενες εβδομάδες το Instagram θα ξεκινήσει να προτρέπει τους χρήστες που δεν έχουν δηλώσει ημερομηνία γέννησης, να το κάνουν. Ενώ αρχικά θα μπορούν να απορρίψουν τις προτροπές, η εφαρμογή θα απαιτήσει τελικά τα γενέθλια από όλους.

Προς το παρόν, υπάρχουν δύο σενάρια στα οποία οι χρήστες θα ερωτηθούν για τα γενέθλιά τους. Πρώτον, η εφαρμογή θα εμφανίσει “μερικές φορές” μια ειδοποίηση. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί μια ξεχωριστή προτροπή εάν οι χρήστες προσπαθήσουν να δουν μια ανάρτηση που είναι κρυμμένη πίσω από μια οθόνη προειδοποίησης.

Αυτές οι προειδοποιήσεις εμφανίζονται σε “ευαίσθητο περιεχόμενο” που ενδέχεται να μην παραβιάζουν τους επίσημους κανόνες του Instagram, αλλά θα μπορούσαν να θεωρηθούν οριακές, όπως “υποβλητικές” εικόνες ή φωτογραφίες ιατρικών διαδικασιών. Οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να βλέπουν αυτές τις αναρτήσεις μέχρι να δώσουν γενέθλια και οι νεότερες ηλικίες ενδέχεται να μην μπορούν να δουν καν αυτές τις αναρτήσεις.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει πότε ένας χρήστης μπορεί να έχει δώσει ψευδή γενέθλια και ότι ορισμένοι χρήστες μπορεί να κληθούν να “επαληθεύσουν” την ηλικία τους. «Στο μέλλον, αν κάποιος μας πει ότι είναι πάνω από μια ορισμένη ηλικία και η τεχνολογία μας λέει το αντίθετο, θα του δείξουμε ένα μενού επιλογών για να επαληθεύσει την ηλικία του», αναφέρει η εταιρεία. «Αυτή η δουλειά είναι ακόμα στα πρώτα της στάδια».

Οι αλλαγές αυτές είναι οι πιο πρόσφατες καθώς το Instagram προσπαθεί να ενισχύσει τις δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου για τους νεότερους χρήστες του. Η εταιρεία έχει επίσης πει ότι θα μετατρέψει σε ιδιωτικούς τους λογαριασμούς των νέων εφήβων από προεπιλογή και θα έχει περιορισμένη ικανότητα στους διαφημιστές να στοχεύουν προς αυτούς τους λογαριασμούς.

Πρόσφατα εισήγαγε χαρακτηριστικά για να αποτρέψει τους ενήλικους αγνώστους να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους. Το Instagram δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια της σκέψης για μια έκδοση της υπηρεσίας του για χρήστες κάτω των 13 ετών, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους νομοθέτες.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Instagram

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).