AdGuard DNS: ασφάλεια, ταχύτητα και υψηλές αποδόσεις

AdGuard DNS: Η Ρώσικη εταιρεία AdGuard διέθεσε στο κοινό (δωρεάν) την τελική της ς παροχής DNS της εταιρείας και υπόσχεται προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, ασφάλεια και υψηλές αποδόσεις.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα DNS και γνωρίζετε ότι είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους του Διαδικτύου. Τα DNS, στο διαδίκτυο είναι σαν ένας τηλεφωνικός κατάλογος για domains. Όταν κάνετε click σε ένα σύνδεσμο, ανοίγετε ένα email ή επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα, τα DNS αναζητούν τη IP του διακομιστή ή της συσκευής που φιλοξενεί το περιεχόμενο.

AdGuard DNS

Τα domains αποστέλλονται σε έναν ανιχνευτή DNS που επιστρέφει τη IP που απαιτείται για τη σύνδεση στη συσκευή που κάνει το αίτημα.

Για πολλούς χρήστες του Διαδικτύου, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) διαχειρίζεται αυτόματα τα DNS. Συνήθως, όμως δεν είναι η ταχύτερη ή καλύτερη . Ορισμένοι ISP συλλέγουν τα και τα πωλούν, ή πολλές φορές όπως είδαμε και με την περίπτωση του subs4free, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου μπλοκάρουν την σε ορισμένες ιστοσελίδες.

Έτσι υπάρχουν υπηρεσίες DNS τρίτων που υπόσχονται καλύτερες ταχύτητες, καλύτερη προστασία απορρήτου, περισσότερη ασφάλεια και επιπρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως επιλογές φιλτραρίσματος, που αποκλείσουν αυτόματα κάθε ανεπιθύμητο περιεχόμενο όπως οι διαφημίσεις ή επιτρέπουν μόνο περιεχόμενο που είναι φιλικό προς τα παιδιά.

Η AdGuard DNS δεν είναι νέα υπηρεσία, αλλά διέθεσε την τελική της έκδοση το Δεκέμβριο του 2018. Η υπηρεσία διαθέτει δύο διαφορετικά ζεύγη διακομιστών DNS που μπορούν να προσθέσουν οι χρήστες στη συσκευή τους:

AdGuard DNS Για όλους:
176.103.130.130 και 176.103.130.131
και για Protocol Version 6
2a00:5a60::ad1:0ff
2a00:5a60::ad2:0ff

AdGuard DNS Προστασία για παιδιά:
176.103.130.132 και 176.103.130.134
και για Internet Protocol Version 6
2a00:5a60::bad1:0ff
2a00:5a60::bad2:0ff

Το AdGuard DNS υποστηρίζει το DNS-over-TLS και το DNS-over-HTTPS κρυπτογραφώντας τα ερωτήματα DNS.

DNS-over-TLS: dns.adguard.com (Προεπιλογή) ή dns-family.adguard.com (Προστασία για παιδιά)
DNS-over-HTTPS: https://dns.adguard.com/dns-query (Προεπιλογή) ή https://dns-family.adguard.com/dns-query (Προστασία για παιδιά)

Δεν απαιτείται εγγραφή ή εγγραφή. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς στον ιστότοπο της Adguard.

Ένας γρήγορος έδειξε ότι οι διακομιστές DNS του Adguard τρέχουν εξίσου καλά με τους διακομιστές DNS της Cloudflare, τα Google DNS ή τα Open DNS.

Το AdGuard DNS αποκλείει αυτόματα τις αιτήσεις για “γνωστές” περιοχές παρακολούθησης ή διαφήμισης. Η κύρια διαφορά μεταξύ των διακομιστών Standard και Family Protection είναι ότι οι τελευταίοι μπλοκάρουν περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Να αναφέρουμε ότι αυτές οι ενσωματωμένες προστασίες δεν είναι ποτέ ασφαλείς 100% αλλά μπλοκάρουν αυτόματα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό περιεχομένου.

Οπτικός οδηγός  για την χρήση Adguard DNS

Τα βήματα της διαδικασίας:
(1) Settings (Ρυθμίσεις των Windows)  → (2) Network & Internet (Δίκτυο και Internet) → (3)Change adapter options (Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα)
Στο νέο πλαίσιο που μας ανοίγεται (4) δεξί κλικ στην σύνδεση μας → Properties (Ιδιότητες)
Επιλέγουμε  Internet Protocol Version 6 (TCP/IPv6) (5) και κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση τα IPv6 DNS από το άρθρο στα αντίστοιχα πεδία (6) και κλείνουμε τα παράθυρα επιλέγοντας ΟΚ
Αν ο υπολογιστής βρίσκεται σε δίκτυο με στατικές ip κι έχετε απενεργοποιήσει το IPv6, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία επιλέγοντας Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) (7) και εισάγοντας τους διακομιστές DNS στα αντίστοιχα πεδία (8)

______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).